Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 024 – Stefan i Pavle (Dram)

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gosti emisije su članovi grupe Dram, Stefan Aćimović (gitara i vokal) i Pavle Savić (bubanj).

Sa njima smo pričali o razlozima zbog kojih su počeli da sviraju, kako je nastajala i iz čega se razvijala grupa Dram i kako su izgledali počeci uz menadžera Zlatka Jošića… kako su počeli da pišu svoje esme i da li „jure“ hitove ili rade po sopstvenom osećaju… koliko im je bitna zarada od muzike… zašto ih mahom slušaju devojke i ume li publika da bude naporna… da li devojke iz njihove generacije kapiraju njihovu ulogu na bini i kako bi se poneli prema onima koje ne prihvataju taj deo njihove ličnosti… koja su im putovanja i dogodovštine u dosadašnjoj karijeri ostale najupečatljivije i koja zezanja u bekstejdžu pamte…

Kako je pandemija uticala na promociju njihovog debi albuma i kako je ovo izdanje prošlo do sada… kako je došlo do toga da bik i jednorog gostuju na jutarnjem programu RTS-a… koliko im je bitan imidž na bini… šta bi  ušlo u rajder da su super zvezde… koji odevni predmet im je najinteresantniji za merch… kako reaguju na komentare na mrežama…

Emisija se snima studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Filmovi

Svetska premijera filma “O novcu i sreći” u Lokarnu

Foto: Promo (Filmska kuća Baš Čelik)

Novi kratki animirani film “O novcu i sreći”, Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, imaće svetsku premijeru 12. avgusta 2022. godine na prestižnom filmskom festivalu u Lokarnu u Švajcarskoj.

Film “O novcu i sreći” se bavi aktuelnom temom ekonomije, kroz distopijski svet Hrčaka koji žive i vredno rade u Hrčkolendu, savršenoj državi sa savršenom ekonomijom u kojoj BDP konstantno raste, ne postoji nezaposlenost, a 100 odsto stanovništva izjašnjava se da je srećno.

Naravno, kao i svaki pokušaj nasilnog uređenja savršenog društva, svet Hrčaka ima i svoju mračnu stranu, koju postepeno otkrivamo tokom filma. Film traje 10 minuta i rađen je u zahtevnoj stop motion tehnici animacije, u kojoj su korišćene plastelinske lutke.

Film “O novcu i sreći“ producirala je filmska kuća Baš Čelik a koproducenti su Finta Film iz Slovenije i Bfilm iz Slovačke.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Slovenačkog filmskog centar i Creative Europe Media, a distributer je MIYU iz Francuske.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu