Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 013 – Nikola Čuturilo

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gost emisije je muzičar Nikola Čuturilo. Sa njim smo pričali o tome kako je u Banatskim Karlovcima počinjao da svira i kako je nešto kasnije u Beogradu upoznavao ljude sa kojima je počinjao svoju karijeru… Koliko su mladim muzičarima tog vremena značile Gitarijade, Brucošijade i radne akcije… Koliko se nekad i na koji način ulagalo u kulturu a koliko sad… Kako je napisao neke od najvećih hitova Yu Grupe, Dejana Cukića, Kerbera… Kakva su mu iskustva sa Ribljom čorbom i drugim velikim bendovima i muzičarima sa kojima je radio… Zašto je otišao u London, kako je tamo živeo i radio i zbog čega se vratio…  Kako je nastajao njegov najnoviji album, prvi posle devet godina…

Emisija se snima u novootvorenom studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Bruce Dickinson i sledeće godine dolazi u Beograd

Foto: Pixabay

Fanove Bruce Dickinsona obradovaće vest da će ponovo slušati pevača Iron Maidena 22. marta sledeće godine na Jon Lord´s “Concerto For Group And Orchestra” u beogradskom Belexpocentru.

Orkestar koji broji 85 članova pod dirigentskom palicom Paul Mann-a izvodiće numere grupe Deep Purple, uz gostujuće muzičare: Bruce Dickinsona, John O’Hara-u (Jethro Tull), Tanyu O’Callaghan (Whitesnake), Kaitnera Z Doku i Bernarda Welza, sa čijeg Faceook naloga je i pronađena informacija o koncertu.

Inače, “Concerto For Group And Orchestra” je live album benda Deep Purple koji su objavili 1969. godine snimivši koncert sa Royal Philharmonic Orchestra u Royal Albert Hallu. Lord je komponovao muziku, a Gillan je napisao tekstove.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu