Connect with us

Kultura

Belgrade Backstage Pass 010 – Žika i Dragi Jelić (YU Grupa)

Muzički podkast „Belgrade Backstage Pass“ pod okriljem diskografske kuće Multimedia Music emituje se svakog petka u 18 sati.

Gosti desetog izdanja emisije su Žika i Dragi Jelić, osnivači i okosnica najdugovečnije rok grupe na ovim prostorima, YU Grupe.

Sa njima smo pričali o tome kako su počinjali karijeru, o modi vremena u kojem su stasavali kao ljudi i muzičari, o čuvenom putu u London, nastupu u Marki klubu i razlozima zbog kojih su ostali u Jugoslaviji…

Koliko su omiljeni među kolegama i fanovima…

Zbog čeka neće pisati autobiografiju benda…

Koliko Žika života ima, kako je pravio šimike, zašto je prespavao noć u zatvoru i koje prevozno sredstvo je za njega najbezbednije…

Ko bi bio šuster i krojač a ko vozač kamiona, da nisu muzičari… kako najviše vole da provode slobodno vreme… i da li će održati koncert povodom 50 godina postojanja koji su ostali dužni sebi i publici koja ih voli i podržava…

Emisija se snima u novootvorenom studiju za podkaste „Saniyawa“, a emituje se na Youtube-u.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Bruce Dickinson i sledeće godine dolazi u Beograd

Foto: Pixabay

Fanove Bruce Dickinsona obradovaće vest da će ponovo slušati pevača Iron Maidena 22. marta sledeće godine na Jon Lord´s “Concerto For Group And Orchestra” u beogradskom Belexpocentru.

Orkestar koji broji 85 članova pod dirigentskom palicom Paul Mann-a izvodiće numere grupe Deep Purple, uz gostujuće muzičare: Bruce Dickinsona, John O’Hara-u (Jethro Tull), Tanyu O’Callaghan (Whitesnake), Kaitnera Z Doku i Bernarda Welza, sa čijeg Faceook naloga je i pronađena informacija o koncertu.

Inače, “Concerto For Group And Orchestra” je live album benda Deep Purple koji su objavili 1969. godine snimivši koncert sa Royal Philharmonic Orchestra u Royal Albert Hallu. Lord je komponovao muziku, a Gillan je napisao tekstove.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu