Connect with us

Kultura

Baletska predstava „Škola magije“ 10. juna na Kolarcu

Foto: Promo

BeoBalet gala koncert pod nazivom „Škola magije“ održaće se u subotu, 10. juna u 19 časova na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Biće to prilika da publika uživa u maestralnom izvođenju 20 koreografija i varijacija iz klasičnog baleta „Žar ptica“ koje se prepliću sa scenama iz poznatog književnog serijala „Hari Poter“.  U okviru ovog magičnog koncerta natupiće preko 100 balerina, uzrasta od 3 do 15 godina, uz specijalne muzičke goste.

Koncert unosi elemente fantazije u klasičan balet sa ciljem da podstakne decu da sanjaju i veruju u magiju, čaroliju i sebe. Osnova ovog baleta je na prvi pogled zavodljiva magična priča, koja zapravo daje najvažnije lekcija o životu – kako je u redu da smo drugačiji, da svako dete treba da pronađe svoju autentičnu super moć, da prihvatimo različitost, uči nas o prijateljstvu i tome da je ljubav najjača sila koja postoji.

BeoBalet balerine nastupiće na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. Zajedno upoznajemo „hram umetnosti“ i biografiju Ilije M. Kolarca, čijom voljom je nastala zadužbina. Kolarac je 1878. godine sve što je imao ostavio svom narodu za širenje nauke i kulture.

BeoBalet je više od baleta! To je umetnički centar za decu gde se deca upoznaju sa baletom, muzikom, glumom i opštom kulturom. Detinjstvo je roditelj čovekove ličnosti i to je citat na kome se već 14 godina gradi BeoBalet. Za decu je detinjstvo najznačajniji period za njihov intenzivan razvoj. BeoBalet radimi sa decom od 3 do 15 godina i trudi se da njihovo detinjstvo bude zanimljivo, puno izazova, iskustva i saznanja u kome će razvijati veštine, potencijale, svoju ličnost i telo. Insistiramo na drugačijem kulturnom okruženju, otkrivamo i negujemo prave vrednosti. Zajedno otkrivamo klasični balet i muziku, te posećujemo pozorišta, muzeje i galerije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu