Connect with us

Kultura

Bajaga ispunio Taš, koncert završen sa dva bisa

Bajaga i Instruktori / Foto: Aleksandra Ignjatović

Bajaga i instruktori održali su sinoć prvi veliki koncert u Beogradu od popuštanja pandemijskih mera, pred 8.000 posetilaca koliko je bio dozvoljeni kapacitet stadiona „Tašmajdan“.

Gitarista i pevač Momčilo Bajagić je sa svojim bendom priredio skoro tri časa svirke, ispunjene najvećim hitovima svoje preko četiri decenije duge karijere, koji je završio sa dva bisa i tradicionalnom pesmom-porukom „Samo nam je ljubav potrebna“.

Bend je bio raspoloženo prošetao kroz rane radove i velike hitove iz osamdesetih kakvi su „Berlin“, „Ti se ljubiš“, „Zažmuri“, „20. vek“ i „Rimljani“, a tradicionalno je dosta pažnje posvećeno albumu „Prodavnica tajni“ (1988).

Uz odličan zvuk na stadionu, čuli su se „Plavi safir“, „Vesela pesma“, „Život je nekad siv“ koju peva Instruktor Žika Milenković i pop klasik „Tišina“, a od nešto kasnijih radova publika se najviše raspevala uz „Muziku na struju“.

Na koncertu je odsvirano i nekoliko starih Bajagićevih hitova koji su iznova snimljeni na prošlogodišnjem albumu „Ovaj svet se menja“, kao što su „Tvoje oči“ i „Moja draga“, koje je svojevremeno napisao za Zdravka Čolića.

Inače, za ulaz na koncert bio je neophodan digitalni zeleni certifikat o vakcinaciji ili negativan antigenski test, koji je bilo moguće uraditi ispred ulaza u stadion.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Premijera filma „Kokon“ 9. decembra

Jost Hering Filme / Foto: Jackie Baier

Film “Kokon” (Čaura) rediteljke Leoni Knikerdorf biće prikazan 9. decembra u 18.30 u Domu omladine Beograda, kao zajednička projekcija GoetheFEST-a i Merlinke, dva partnerska filmska festivala.

Ovaj kompleksni coming of age film, o vrelom letu 2018. na Kotbuser Toru u Krojcbergu i prvim ljubavnim iskustvima četrnaestoogodišnje Lore, premijerno je prikazan na Berlinalu 2020. u programskoj sekciji Generacija. Topla i intimna ženska priča o prvom zaljubljivanju u multietničkom odnosno multikulturalnom urbanom miljeu pružiće nam temeljan uvid u proučavanje psihičkih, fizičkih i hormonalnih promena u pubertetu, koje nalikuju metamorfozi leptira, sa fantastičnom Lenom Urzendorfski u glavnoj ulozi. Ovaj film je specifičan u vizuelnom smislu, uz promenu formata koji označava odrastanje.

Rediteljka Leoni Knikerdorf napisala je i scenario za film, a u glavnim ulogama su Lena Urcendovski, Jela Haze, Lena Klenke, Elina Vildanova, i Anja Šnajder.

Film je osvojio brojna priznanja u Nemačkoj: Bavarsku filmsku nagradu 2021. u kategorijima najbolja mlada glumica (Farba Dieng) i najbolji mladi glumac (Julijus Ničkof); nagradu Festivala filmske umetnosti u Meklenburgu-Prednjoj Pomeraniji 2021; nagradu za režiju Severnonemačke Radio-televizije, nagradu za glavnu ulogu (Farba Dieng i Julijus Ničkof) i nagradu publike. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi 2021. film je osvojio nagradu publike, a na New Faces Awards 2021 osvojio je priznanje za najbolji debitantski film.

Jedanaesto izdanje filmskog festivala GoetheFEST, u organizaciji Goethe-Instituta i Kulturnog Centra Beograda, uz podršku ambasade SR Nemačke, održaće se u decembru u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Na ovogodišnjem festivalu pod sloganom „Ljubav je nezaustavljiva“ biće prikazano sedam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od  8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom Acta, non verba, a tokom četiri dana manifestacije na repertoaru je 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu