Connect with us

Kultura

Bajaga ispunio Taš, koncert završen sa dva bisa

Bajaga i Instruktori / Foto: Aleksandra Ignjatović

Bajaga i instruktori održali su sinoć prvi veliki koncert u Beogradu od popuštanja pandemijskih mera, pred 8.000 posetilaca koliko je bio dozvoljeni kapacitet stadiona „Tašmajdan“.

Gitarista i pevač Momčilo Bajagić je sa svojim bendom priredio skoro tri časa svirke, ispunjene najvećim hitovima svoje preko četiri decenije duge karijere, koji je završio sa dva bisa i tradicionalnom pesmom-porukom „Samo nam je ljubav potrebna“.

Bend je bio raspoloženo prošetao kroz rane radove i velike hitove iz osamdesetih kakvi su „Berlin“, „Ti se ljubiš“, „Zažmuri“, „20. vek“ i „Rimljani“, a tradicionalno je dosta pažnje posvećeno albumu „Prodavnica tajni“ (1988).

Uz odličan zvuk na stadionu, čuli su se „Plavi safir“, „Vesela pesma“, „Život je nekad siv“ koju peva Instruktor Žika Milenković i pop klasik „Tišina“, a od nešto kasnijih radova publika se najviše raspevala uz „Muziku na struju“.

Na koncertu je odsvirano i nekoliko starih Bajagićevih hitova koji su iznova snimljeni na prošlogodišnjem albumu „Ovaj svet se menja“, kao što su „Tvoje oči“ i „Moja draga“, koje je svojevremeno napisao za Zdravka Čolića.

Inače, za ulaz na koncert bio je neophodan digitalni zeleni certifikat o vakcinaciji ili negativan antigenski test, koji je bilo moguće uraditi ispred ulaza u stadion.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Filmovi

Svetska premijera filma “O novcu i sreći” u Lokarnu

Foto: Promo (Filmska kuća Baš Čelik)

Novi kratki animirani film “O novcu i sreći”, Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, imaće svetsku premijeru 12. avgusta 2022. godine na prestižnom filmskom festivalu u Lokarnu u Švajcarskoj.

Film “O novcu i sreći” se bavi aktuelnom temom ekonomije, kroz distopijski svet Hrčaka koji žive i vredno rade u Hrčkolendu, savršenoj državi sa savršenom ekonomijom u kojoj BDP konstantno raste, ne postoji nezaposlenost, a 100 odsto stanovništva izjašnjava se da je srećno.

Naravno, kao i svaki pokušaj nasilnog uređenja savršenog društva, svet Hrčaka ima i svoju mračnu stranu, koju postepeno otkrivamo tokom filma. Film traje 10 minuta i rađen je u zahtevnoj stop motion tehnici animacije, u kojoj su korišćene plastelinske lutke.

Film “O novcu i sreći“ producirala je filmska kuća Baš Čelik a koproducenti su Finta Film iz Slovenije i Bfilm iz Slovačke.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Slovenačkog filmskog centar i Creative Europe Media, a distributer je MIYU iz Francuske.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu