Connect with us

Kultura

Bajaga dobitnik nagrade „Strune od svetla“

Foto: Printscreen (Youtube)

Momčilo Bajagić Bajaga dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ za 2021. godinu, odlučio je žiri ovog priznanja koje se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u bluz i rok muzici.

Nagrada će laureatu biti uručena u Srpskom narodnom pozorištu tokom Sterijinog pozorja koje 18. juna otvara predstava „Gospođa ministarka“ za koju muziku potpisuje upravo Bajaga, saopštili su organizatori.

Žiri je i ove godine radio u sastavu Bogomir Bogica Mijatović (predsednik), dr Miroslav Miki Radonjić i Saša Radonjić, a o laureatu su se „lako, brzo i jednoglasno usaglasili“.

Nagrada „Strune od svetla“ dodeljuje se šesti put iz fonadacije Saše Radonjića, a laureati, pored plakete, dobijaju i električnu gitaru iz Radonjićeve kolekcije, saopštili su organizatori.

Dosadašnji dobitnici su Zvonimir Đukić Đule (Van Gog), Milan Кorać (Šinobusi), Nikola Vranjković, Кralj Čačka (Nenad Marić) i Miloš Zubac. Počasno priznanje je uručeno Slobodanu Tišmi, a statueta „Svetlo od struna“ za nove autore Marku Aleksiću (Nemi pesnik).

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
1 Comment

1 Comment

  1. Djole kostic

    18/06/2021 at 09:44

    Pa to preko veze , ovo sve njegovi ortaci iz zirija !

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Književnost

David Albahari i Žarko Radaković dobitnici nagrade DKSG

Foto: Pixabay

Nagrada Doma kulture Studentski grad (DKSG) za najbolju nefikcijsku knjigu u 2021. godini pripala je Davidu Albahariju i Žarku Radakoviću za „Knjigu o fotografiji“.

Članovi žirija Vladimir Gvozden, Ana Petrov i Semezdin Mehmedinović jednoglasno su odlučili da nagrada pripadne Albahariju i Radakoviću, jer se „među uspelim nefikcijskim ostvarenjima u ovoj godini “Knjiga o fotografiji“ izdvaja po neobičnoj formi i plodnom esejističkom susretu dve izgrađene stvaralačke poetike“, saopštio je DKSG.

„Svaki od autora napisao je po osam eseja, oni su, uz reprodukcije odgovarajućijh fotografija, poređani naizmenično i nalaze se u međusobnom dosluhu, čime se ostvaruje dvojaki učinak: imamo pred sobom vrlo zanimljive zasebne jedinice teksta, ali postoje i dinamične veze među njima“, kaže se u odluci.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu