Connect with us

Atletika

Angelina Topić treća na svetu

ZORANA ROKAVEC ZAUZELA DESETO MESTO

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju na Svetskom atletskom prvenstvu za juniore, pošto je u finalu skoka u vis preskočila visinu od 1,93 metara.

Angelina je imala identičan preskočen rezultat kao i vicešampionka, Holanđanka Vrit Ferman, ali je ona visinu od 1,93 preskočila iz prvog pokušaja i to joj je donelo drugo mesto.

Mogla je Angelina i do sjajnijeg odličja, ali je Estonka Karmen Brus u poslednjem pokušaju preskočila 1,95 metara i došla do zlata i titule prvaka sveta.

Angelina je sve do te serije preskakala sve visine, sigurno da ostaje žal što u dramatičnoj završnici nije imala i malo više sreće za sjajnije odličje, ali je pokazala da je nada ne samo srpske atletike, već i jedna od najvećih nada svetske atletike u disciplini skok uvis.

-Takmičenje je prošlo odlično ispunila sam sva svoja očekivanja čak i više nego s’obzirom na situaciju od juče kada mi je malo palo samopouzdanje, ali kako se približavalo takmičenje ja sam pokušavala da se pre svega malo mentalno pripremim i uspela sam u tome.

Našla sam se na pobedničkom postolju među tri najbolje juniorke sveta. Veoma sa zadovoljna osvojenom medaljom u istoj meri kao i medaljom sa Evropskog prvenstva. Sada se spremam za seniorsko prvenstvo Evrope koje se održava u Minhenu na koje ću otići opuštenije i nadam se prolasku u finale i što boljem rezultatu – rekla je Angelina.

Druga srpska takmičarka, Zorana Rokavec, završila je takmičenje kao deseta na svetu sa preskočenih 1,75 metara u finalu.

FOTO – SAS

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Atletika

Na Adi Ciganliji održana Ženska trka

VIŠE OD 1.500 UČESNICA

Tradicionalna dm Ženska trka u organizaciji Beogradskog maratona, održana je danas na Adi Ciganliji pod sloganom Ja to mogu!

Više od 1.500 učesnica, profesionalnih atletičarki, rekreativki, osoba sa invaliditetom, mama sa bebama i trudnica istrčale su ili prošetale krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara.

Prva u cilj je ušla Olivera Jevtić sa vremenom 25 minuta i 34 sekunde, drugo mesto osvojila je Teodora Simović sa vremenom 25 minuta i 58 sekundi, a treće mesto pripalo je mladoj Saimi Murić koja je u cilj ušla za 27 minuta i 21 sekundu.

Ovaj sportski događaj imao je za cilj promociju značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju.

Slogan trke „Ja to mogu!“ poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde i da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje. Dodatno, zdrav i aktivan način života, značajno utiče na bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života svih žena. U ovom procesu učešće javnih ličnosti je od neprocenjivog značaja, zato je ambasador dm Ženske trke bila naša proslavljena košarkašica i veliki borac Nataša Kovačević.

I ove godine, već tradicionalno, uz dm Žensku trku je naslovni sponzor manifestacije, kompanija dm drogerie markt, poznata po svom društvenom angažmanu, osnaživanju žena i promociji zdravijeg načina života.

Sve učesnice manifestacije, družile su se uz bogat zabavni program, uživale u već tradicionalnom zajedničkom zagrevanju – igranju zumbe, nagradnoj igri, ali i brojnim drugim aktivacijama,

U trci su učestvovale i žene tražioci azila i izbeglice iz Burundija u organizaciji UNHCR.

FOTO I TEKST – BEOGRADSKI MARATON DOO

A.K.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu