Povežite se sa nama

Kultura

“Ana & The Changes” singlom „Tu“ najavljuju koncert 28.maja

Objavljeno

on

Ana Ćurčin / Foto: Ena Jevtić i Ivona Živulj

Ana Ćurčin i njena grupa “Ana & The Changes” predstavljaju novu pesmu „Tu“, prvu koju je Ana napisala i otpevala na srpskom jeziku.

Ovaj singl je ujedno i najava koncerta koji će biti održan 28. maja od 19 sati u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Pesma „Tu“ nastajala je ove zime i za mene je bila veliki kreativni oslonac tokom ovog posebno stresnog perioda u kome se nalazimo: iz osećanja otuđenosti, neizvesnosti i usamljenosti koje se toliko pojačalo u proteklih godinu i po dana. Istovremeno, ovo je pesma čežnje. Drago mi je što je i bend zavoleo „Tu“ i što smo uspeli da ostvarimo zvuk koji gradimo od prvog albuma, iako nismo svirali zajedno od oktobra 2019. godine, a pesmu smo stvarali tokom izolacije. Snimanje i postprodukciju maestralno je uradio Goran Antović, sa kojim sam uvek dovoljno opuštena i slobodna da i u studijskim okolnostima izrazim emociju i muzički pružim ono malo više nego što sam mislila da mogu – kaže Ana Ćurćin.

Roadtrip video za pesmu „Tu“ snimila je Marina Uzelac, a kroz spot se prati potraga za delićima života od Zagreba do Rijeke i to putujući preko Gorskog Kotara, Fužinskog jezera, Nacionalnog parka Risnjak, Broda na Kupi, sela Razloge, Karlovaca. Singl „Tu“ dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music) i bandcampu, a spot na zvaničnom YouTube kanalu Ana & The Changes.

Upravo u Domu omladine “Ana & The Changes” su pre godinu i po dana održali poslednji koncert na kome su predstavili album Differences i nakon toga planirali brojne promotivne koncerte u zemlji i regionu. Ali pandemija ih je sprečila, tako da je koncert koji će biti održan 28. maja prva svirka posle veoma duge pauze.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Izložba „Naša prava na našim rečima“ od 29. jula u Zrenjaninu

Objavljeno

on

Foto: Promo

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba posvečena ljudskim pravima „Naša prava na našim rečima“, koja se organizuje u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji.

Posetioce očekuje trideset grafičkih radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello.

Izložba „Naša prava na našim rečima“ omogućava da se na jednostavan i dostupan način upoznaju ljudska prava, koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.

Njena estetika dozvoljava da deca, mladi ili bilo koja osoba koja je zainteresovana može da razume značenje 30 članova koji čine Univerzalnu deklaraciju, uz prijatne i ilustrativne grafike.

Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Izložba traje od 29. jula do 11. avgusta. Otvaranje je zakazno za četvrtak, 29. jula u 19 časova.

Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra a program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Zrenjanina.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu