Ovo voće „topi“ masnoće sa stomaka, sada mu je sezona
Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju celokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršavljenja
Nutricionistkinja Lisa Ričards otkrila je koje su to 3 vrste voća, koje bismo trebali redovno da uključimo u ishranu:
Jagode
Jagode nisu samo ukusne, već su i odličan izbor za one koji žele da skinu salo sa stomaka. Ovo voće je prepuno vlakana, vitamina i antioksidansa. Jagode nude niz zdravstvenih prednosti, uključujući uticaj na mršavljenje. Njihov visok sadržaj vlakana pomaže u postizanju osećaja sitosti, smanjujući ukupni unos kalorija i podržavajući napore u kontroli težine, prenosi She Finds.
Nutricionistkinja ističe da su jagode niskokalorični obrok koji može biti prilično hidratantan, što može povećati sitost i sprečiti prejedanje. Jagode sadrže značajan izvor vitamina C, koji je koristan za podršku imuniteta. Sastoje se od jednostavnih ugljienih hidrata koje telo koristi kao brzi izvor goriva za energiju i mentalnu jasnoću.
Borovnice
Borovnice su bogate antioksidansima, vlaknima i vitaminima, što ih čini nutritivno bogatim dodatkom svakoj ishrani. Ričards ističe da borovnice sadrže vlakna i fitonutrijente koji deluju kao antioksidansi u telu. Antioksidansi deluju na smanjenje oštećenja slobodnih radikala od toksina koji dovode do upala i hroničnih bolesti, poput gojaznosti.
Dodaje da su borovnice voće koje ima najviše antioksidansa. Njihovi specifični antioksidansi su flavonoidi, biljna jedinjenja, koji borovnicama daju zaštitu, a kada se konzumiraju, daju nam sličnu zaštitu i na ćelijskom nivou.
Grožđe
Grožđe je bogato antioksidansima i pridonosi celokupnom zdravlju smanjujući upale i podržavajući metaboličku funkciju. Visok sadržaj vode i vlakana pomaže u obuzdavanju žudnje i održavanju dužeg osećaja sitosti, prenosi She Finds.
U grožđu se može uživati u svežoj i smrznutoj varijanti, a koju god odaberete, to je izvrstan izvor hranjivih materija i vode koji mogu podstaći napore u mršavljenju, ističe nutricionistica.
Dodaje da dnevni unos vlakana i ishrana bogata vlaknima mogu dovesti do gubitka težine, zaključuje ona.