Connect with us

Region

8 UČENIKA POVREĐENO ZBOG TIK TOK IZAZOVA!

Pixabay

Novi izazov na TikToku podrazumeva da deca prstima jako, iz sve snage stiskaju metalni novac dok im ne poteče krv.

Osmoro maturanata osnovne škole u Republici Srpskoj zadobilo je povrede šake zbog TikTok izazova pod nazivom „krvavi novac“. „Učenici su, u skladu sa postupcima, upućeni na savetodavni rad sa pedagogom, odnosno sa disciplinskom odgovornošću koji takav prekršaj nosi, ali cilj nije samo kazna za te učenike već da shvate šta je za njih ispravno, a šta pogrešno“, izjavio je danas u Tesliću direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Stanara Aleksandar Ristić, prenosi Srna.

On je upozorio da se fizičko nasilje preselilo na internet i društvene mreže, takozvano sajber nasilje i da je multisektorski tim ove škole sproveo istraživanje i utvrdio da je 76 odsto učenika u predmetnoj nastavi koji imaju društvenu mrežu TikTok učestvovalo u jednom od izazova, prenose Nezavisne novine.

Šta je „krvavi novac“?
Izazov koji se pojavio na TikToku podrazumeva da deca stiskaju iz sve snage metalni novac dok im ne poteče krv. Ova opasna „igra“ sve je popularnija među tinejdžerima u regionu. A kako izgleda i koliko je mučan, svedoči i jedan od ranijih od snimaka sa društvenih mreža, a na njemu grupa mladih iz Nemačke iz sve snage između prstiju šaka nabijaju metalne novčiće i to toliko jako stvaraju sebi rane na rukama iz kojih kaplje krv, prenosi Srpska info.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Policajac ubio devojku: Danima pre smrti žalila se prijateljicama

Printskrin

„Posvađali smo se juče i rekla sam da se više ne želim viđati s njim. I onda je on ovo sve napravio“, navodno je napisala Mihaela svojoj prijateljici

Za ubistvo Mihaele Berak (21) iz Osijeka osumnjičen je policajac Marko Smažil (27), a njeni najbliži i dalje traže odgovore. Mihaela je stradala u sredu oko 22 sata nakon što je u nju iz službenog pištolja hitac ispalio Marko Smažil.

Nemili događaj se odvio u njegovom stanu, a njih dvoje su, kako je preneto, tek započeli svoju vezu, ali je Mihaela htela da je prekine, prema navodima njenih prijateljica. Policajac nije odmah prijavio slučaj, već je čekao gotovo dva sata, što je probudilo sumnju kod mnogih. Za to vreme je, govore nezvanične informacije, policajac Marko pomerao stvari po stanu razmeštajući ih i pozivao određene osobe.

Utvrđeno je da se radi o nehatu, odnosno da nije bilo namere, međutim, mnogi ne veruju u ovu verziju priče.

– Sve radnje smo proveli temeljno, profesionalno i nepristrano – rekli su iz policijske uprave.

Mihaela se žalila prijateljima
Početkom nedelje imali su sukob zbog kog je Mihaela, u porukama koje je pisala prijateljici, Marka nazvala posesivnim, poremećenim i manipulativnim, te izjavila kako više ne želi da se viđa sa njim, piše Index.hr.

Iz poruka se saznaje da su se znali vrlo kratko. Intenzivno su se, sudeći iz poruka, dopisivali oko nedelju dana.

U subotu 9. septembra, prijateljica je primila sledeću poruku: „Nervira me jer stalno traži neku potvrdu da je on meni dovoljan, da sam ja s njim ovo ono srećna, šta ja znam bokte, ko da smo u vezi.“

Prijateljica pita: „Ček koliko dugo vi pričate“, a odgovor glasi: „Četiri dana.“

U porukama se navodi i da je „napravio dramu“ i prijateljici ukazuje da mu pogleda „Instagram“. Ispod te poruke je poslala Markov „Instagram“ profil na kom stoji kratak opis: „Never revenge, let them realize!!!“ (Nikad osveta, neka sami shvate!!!).

„Posvađali smo se juče i rekla sam da se više ne želim viđati s njim. I onda je on ovo sve napravio“, navodno je napisala Mihaela.

Menjao iskaz nekoliko puta

Nezvanično se saznaje kako je Marko Smažil nekoliko puta tokom saslušanja menjao iskaze, počevši od toga da se devojka sama ubila, da se on u tom trenutku tuširao, pa onda da se ispaljenje metka dogodilo slučajno.

Policija ga je zbog toga prvobitno teretila za teško kazneno delo protiv opšte sigurnosti. Tek posle je Županijsko državno tužilaštvo njegov zločin okarakterisalo kao ubistvo.

Osiječka policija nije htela da se izjasni da li ima saznanja o objavljenim porukama, koje su primili dan nakon ubistva, i kako utiču na utvrđivanje okolnosti i motiva smrti mlade devojke, ali su u petak odlučili da privedu Smažila sudiji istrage pod sumnjom da je počinio teško kazneno delo dovođenja u opasnost radnjom uzrokujući smrt druge osobe.

Odnosno, terete ga za nemarni postupanje službenim pištoljem koji je uzrokovao nečiju smrt.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu